Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799
Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799

Alin Trăşculescu, anonimul cu „cravată roşie“


„Nu știu cine este”, „E unul de la primărie”, „E pesedist pentru că are cravată roșie” au fost reacțiile oamenilor din Mărășești când au văzut o fotografie cu deputatul Alin Trășculescu. La aproape trei ani de la alegerile parlamentare din 2008, deputații PDL de Vrancea, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea nu sunt cunoscuți de oamenii din colegiile în care au fost „numiți” parlamentari în baza unor algoritmi stabiliți de o lege a votului uninominal care nu a ținut cont de votul dat de electorat. Niciunul din cei doi deputați nu a obținut majoritatea de 50 la sută plus unul. Mai mult, Alin Trășculescu a ieșit deputat de pe locul doi, cu doar 32,25 % din voturi, în urma candidatului PSD+PC, Cătălin Vrabie, care a obținut 42,73% din voturile valabil exprimate. Nici Sorina Plăcintă nu este o figură cunoscută în colegiul în care a fost „numită” senator tot de pe locul doi. Iar vrâncenii care o cunosc spun că acest lucru se datorează scandalurilor în care a fost implicată împreună cu fiul său și care au ținut prima pagină a ziarelor din România. „Monitorul de Vrancea” vă prezintă, astăzi, primul episod dintr-o serie de articole dedicate activității parlamentarilor PDL în colegiile electorale pe care ar trebui să le reprezinte la București.

Deputatul Alin Trășculescu este unul din necunoscuții care populează Parlamentul României și cheltuie sute de mii de lei din banii românilor cărora le cere cu nerușinare să devină solidari, adică să strângă cureaua pentru că România este victima incompetenței pedeliste. Alin Trășculescu a ieșit deputat de pe locul doi, cu doar 32,25 % din voturi, deși această demnitate ar fi trebuit să o obțină candidatul PSD+PC, Cătălin Vrabie, care a obținut 42,73% din voturile va-labil exprimate. Cum a fost posibil acest lucru? Răspunsul este simplu și logic, dar în stilul dâmbovițean de a face politică și legi pentru un popor care nu este întrebat în niciun moment dacă dorește vreuna din legile născute cu handicap. Legi create pentru a sluji interesele politice ale guvernului sau ale parlamentarilor uniți de interesul „de haită” pentru a susține partidul aflat la putere.
În loc să facă ordine în Parlament, Legea votului uninominal a ajuns un act dedicat unei anumite categorii de politicieni, care, musai, trebuia să trimită o parte din șleahta de cotizanți, în fotoliile de parlamentari. Dacă parlamentarii din mandatul 2004-2008 ar fi studiat cu atenție această lege și ar fi făcut simulări pe formula de calcul aprobată, ar fi aflat că dacă un partid obține într-un județ, cu majoritate absolută, adică având 50 % +1 din voturile valabil exprimate, un număr de parlamentari egal cu coeficientul electoral obținut de partidul respectiv, atunci acest partid nu mai primește nimic în etapele de redistribuire.

De pe locul doi, direct în Camera Deputaților…

Această metodă de calcul l-a ajutat pe pedelistul Alin Trășculescu să de-vină parlamentar, deși acesta nu a fost dorit și nici votat de vrâncenii din Colegiul Electoral nr. 5 Mărășești. Mai exact, Alin Trășculescu a obți-nut doar 32,25 % din voturi, în timp ce, contracandidatul său, Cătălin Vrabie, candidat din partea Alianței PSD+PC, a obținut 42,73%, ceea ce l-ar fi îndreptățit să devină deputat în colegiul respectiv. Pentru că vrâncenii nu l-au vrut parlamentar pe Trășculescu, nici pedelistul nu și-a mai adus aminte de ei după ce a ajuns în Camera Deputaților.
Înarmați cu o fotografie color a deputatului PDL, Alin Trășculescu, preluată de pe site-ul Camerei De-putaților, reporterii „Monitorului de Vrancea” au mers în Colegiul Electoral nr. 5, pentru a vedea dacă oamenii îl recunosc pe deputatul second-hand. Rezultatele acestui experiment au fost uluitoare. Nici măcar o persoană nu a putut să ne spună cine este persoana din imaginea prezentată. Nici despre inițiative ale deputatului portocaliu care să sprijine comunitatea din Mărășești nu s-a auzit în cel mai sărac oraș din Vrancea. „Nu știu cine este. Nu pot să-mi dau seama cu ce se ocupă. Nu e de pe la noi de aici”, ne-a spus Calistrat Moroșanu, în vârstă de 61 de ani din Mărășești. Oamenii cu care am stat de vorbă au intuit că ar putea fi „politician sau om mare”, însă când vine vorba despre numele acestuia, tăcere….. „Nu îl cunosc. Probabil e politician pe undeva, dar nu știu cum îl cheamă și nici cine este….”, ne-a spus și Dumitru Agache în vârstă de 51 de ani.

„Cred că e PSD-ist, se vede după cravată că e roșie”

Deputatul nu are mai mult succes nici la femei. Alin Trășculescu nu a fost  recunoscut de nici una din reprezentantele sexului frumos cu care am stat de vorbă. „Cred că e politician, poate că l-am văzut la televizor, dar nu pot să spun cine este. Față în față nu l-am văzut în viața mea”, spune și Viorica Sandu, din Colegiul 5 Mărășești.
În cele din urmă, una din persoanele cu care am stat de vorbă pare să-l recunoască pe Trășculescu despre care spune că ar putea fi „unul de pe la primărie, sau de pe la Parlament…”. Chiar dacă nu l-a votat, Vasile Chifor în vârstă de 34 de ani spune că l-a zărit pe undeva… „Îl cunosc, e unul  de la primărie. A, ba nu…cred că este unul de prin Parlament, știu că l-am zărit pe undeva…. Nu știu cu ce se ocupă. Nu știu cum îi zice. Noi nu l-am votat”, ne-a spus și Vasile Chifor, 34 de ani, din Mărășești.
Alții spun că ar putea fi un membru al PSD, bazându-se pe culoarea cravatei purtată de pedelistul Trășculescu. „Cred că ăsta e de la Parlament, unul din ăia care s-au certat la televizor. Cred că e PSD-ist, se vede după cravată, că e roșie. Nu-l cunosc, dar cred că e ceva cu politica. Pe la PC sau PSD trebuie să fie ceva”, spune Nicolae Gurău, 70 de ani, din același oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?