O alianţă PSD-PNL implică o analiză mult mai complexă

0
399


Vicepreședintele PSD și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că pentru realizarea unei alianțe PSD-PNL cu candidați comuni la alegerile locale sunt necesare „analize mult mai complexe” și negocieri mai detaliate. Oprișan a spus că, până la intrarea celor două partide în „negocieri pe fond” pentru realizarea unei alianțe PSD-PNL cu candidați comuni la alegeri, fiecare din tabere trebuie să cântărească atent argumentele pro și contra.
„E nevoie de o analiză mult mai complexă, și nu doar de sondaje. Eu nu pot să exprim o opinie câtă vreme nu s-a intrat în negocieri pe fondul problemei, negocieri care implică foarte multe detalii, care trebuie stabilite în mod cronologic. Sunt multe aspecte care necesită discuții și negocieri, iar eu personal am o rezervă față de o eventuală pondere 50%-50% a candidaților pe liste”, a afirmat vicepreșe-dintele PSD, Marian Oprișan.
Președintele PSD, Victor Ponta, le-a prezentat liderilor PNL și PC, Crin Antonescu și Dan Voiculescu, la o întâlnire de miercuri, propunerea ca cele trei partide să aibă candidați unici la alegerile locale și legislative, însă chestiunea urmează să mai fie negociată, scrie ziarul „Gândul”, citând surse din PSD și PNL. „Dacă facem asta și mergem cu candidați unici, luăm toate consiliile județene și primăriile, cu excepția celor ale UDMR. PDL poate rămâne cel mult cu Aradul lui Gheorghe Falcă”, ar fi spus Ponta, potrivit surselor citate.
Ziarul menționează că la întâlnirea de miercuri nu s-a luat o decizie, chestiunea urmând să mai fie negociată. Totuși, Ponta și Antonescu au recunoscut ulterior că discută despre candidaturi pe liste comune la viitoarele alegeri.

PSD-PNL, un proiect politic pentru România

Reamintim că, în luna decembrie, prezent la lansarea cărții „130 de ani de istorie liberală în Vrancea”, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, i-a spus președintelui PNL, Crin Antonescu, că social democrații vor rămâne un partener real pentru un proiect politic comun într-un moment de dezbinare națională. Lansarea cărții a avut loc la Muzeul Unirii din Focșani.
Liderul PSD a subliniat că este nevoie de o acțiune unită a opoziției pentru răsturnarea actualei puteri care a pierdut încrederea românilor. Oprișan a subliniat că românii nu mai pot aștepta încă doi ani de distrugere ci trebuie ca, într-un proiect politic, partidele politice să scape România de Guvernul Boc.
„Într-un moment de dezbinare națională, într-un moment în care puterea acestui stat a sădit răul în sufletele oamenilor, cred că un gest de normalitate este prezența mea aici. Trebuie să căutăm împreună acele lucruri care ne unesc și nu pe cele care ne despart. Vreau să nu uitați că în noi, social democrații, aveți un partener real pentru un proiect politic comun, ca al Brătienilor, pentru România anului 2011”, a afirmat vicepreședintele PSD Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here