Nu merită să mai plătim taxa TV!

0
296


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că românii ar trebui să nu mai plătească taxa TV, în condițiile în care Televiziunea Română beneficiază din partea guvernului Boc de un buget generos și are o schemă de personal supraîncărcată. Angel Tîlvăr a afirmat că, în condițiile în care sectorul public și cel privat trec prin una dintre cele mai grele situații din perioada post-decembristă, când soluțiile de ieșire din criză ale guvernului Boc vizează doar micșorarea veniturilor pensionarilor, mamelor, veteranilor, în Televiziunea Națională „literă de lege este cheltuirea, fără a da socoteală, banului public”. S-a ajuns astfel ca deficitul televiziunii publice să depășească 30 milioane euro.
„Televiziunea română nu a fost nici un moment lovită de criză sau, mai bine spus, Guvernul Udrea-Boc a omis-o, în mod intenționat, de pe lista tăierilor bugetare. Mai mult decât atât, reprezentanți ai PDL în comisia de specialitate au făcut lobby consistent în perioada dezbaterilor asupra bugetului de stat pentru sporirea considerabilă a bugetului acestei instituții. Este, în opinia mea, răsplata faptului că Televiziunea Națională a devenit sluga obedientă a actualei puteri”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
Social democratul vrâncean a arătat că Televiziunea Română are un deficit de peste 30 de milioane de euro, o schemă de personal supraîncărcată și cheltuieli care generează serioase semne de întrebare. „Toate acestea se întâmplă într-o perioadă în care medicilor li se recomandă să părăsească țara, altor categorii bugetare le sunt restrânse drepturile bănești iar pensionarii și veteranii de război au devenit batjocura guvernanților. Nu pot ignora lipsa de imparțialitate a Televiziunii Române precum și scandalurile în care aceasta a fost implicată și care au rămas fără sancțiuni. Iată de ce întrebarea, dacă se merită sau nu să mai plătim taxa TV, capătă din ce în ce mai multă consistență”, a continuat parlamentarul Angel Tîlvăr.
El a adăugat că este în interesul cetățenilor și a Televiziunii Române ca Parlamentul să analizeze serios activitatea unei instituții care ridică mari semne de întrebare, „iar cei care își fac cu seriozitate și profesionalism treaba să nu poată fi puși în aceeași «oală» cu cei care sunt executanți servili ai actualei puteri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here