Ingrediente:
500 g piept de curcan
2-3 linguri muștar
200 g brânză telemea
100 g cașcaval
80 g măsline negre fără sâmburi
1/2 ardei gras roșu
1 fir cârnați cabanos
1 gogoșar murat
100 ml vin alb
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie felii și se bate ca pentru șnițele. Condimentăm bine pieptul apoi îl ungem cu muștar. O bucată o umplem cu brânză telemea rasă, felii de ardei roșu, măsline și cabanos. Altă bucată o umplem cu cașcaval ras, brânză telemea și măsline iar altă bucată cu cașcaval , brânză rasă și gogoșar murat. Rulăm pieptul cât mai strâns și îl legăm cu ață alimentară sau îl fixăm cu scobitori. Punem apoi bucățile de ruladă într-un vas termorezistent, le stropim cu puțin ulei și le asezonăm. Adăugăm o cană cu apă și dăm la cuptorul dinainte încălzit la 170 grade C să se rumenească frumos ruladele. Din când în când le rotim să prindă o culoare arămie pe toate părțile și le udăm cu sosul din tavă. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugăm vinul și lăsăm să mai fiarbă pînă se evaporă tot vinul, aproximativ 10 minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit pînă a doua zi când se scoate ața sau scobitorile și se feliază ruladele, apoi se așează pe platou.
Poftă bună!