Ediția: Joi 30 ianuarie 2025 Nr. 6804
Ediția: Joi 30 ianuarie 2025 Nr. 6804

Rulade mozaic


Ingrediente:
500 g piept de curcan
2-3 linguri muștar
200 g brânză telemea
100 g cașcaval
80 g măsline negre fără sâmburi
1/2 ardei gras roșu
1 fir cârnați cabanos
1 gogoșar murat
100 ml vin alb
ulei
sare
piper
 
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie felii și se bate ca pentru șnițele. Condimentăm bine pieptul apoi îl ungem cu muștar. O bucată o umplem cu brânză telemea rasă, felii de ardei roșu, măsline și cabanos. Altă bucată o umplem cu cașcaval ras, brânză telemea și măsline iar altă bucată cu cașcaval , brânză rasă și gogoșar murat. Rulăm pieptul cât mai strâns și îl legăm cu ață alimentară sau îl fixăm cu scobitori. Punem apoi bucățile de ruladă într-un vas termorezistent, le stropim cu puțin ulei și le asezonăm. Adăugăm o cană cu apă și dăm la cuptorul dinainte încălzit la 170 grade C să se rumenească frumos ruladele. Din când în când le rotim să prindă o culoare arămie pe toate părțile și le udăm cu sosul din tavă. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugăm vinul și lăsăm să mai fiarbă pînă se evaporă tot vinul, aproximativ 10 minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit pînă a doua zi când se scoate ața sau scobitorile și se feliază ruladele, apoi se așează pe platou.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?