Ediția: Luni 13 ianuarie 2025 Nr. 6791
Ediția: Luni 13 ianuarie 2025 Nr. 6791

Cuşcuş cu friptură de pui şi salată verde


Ingrediente:
Friptură:
1 pui de casă
sare, piper și boia
unsoare
Cușcuș:
250g de cușcuș
250 ml de apă fierbinte/supă
1 lg ulei de măsline
sare
puțin unt
Legume:
roșii
1 ceapă roșie
1 ardei roșu
1 castravete
măsline
1 legătură de pătrunjel
suc de lămâie
Dresing pentru salată:
1 căpățână de usturoi
piper
ulei de măsline
smântână
sare
suc de lămâie
o salată mare
 
Mod de preparare:
Carnea se porționează. Se face un amestec din sare, boia și piper și se asezonează bucățile de carne de seara. Se păstrează la rece.A doua zi se unge o tavă cu unsoare, se așază carnea și se pune la cuptor. Se urmărește, se adaugă câte puțină apă, se întoarce. Se pune 250 ml de apă la clocotit cu sare și ulei de măsline. Când apa clocotește, se ia de pe foc și se adaugă 250 g de cușcuș. Amestecă lent până se umezește tot. Lasă 2 minute acoperit să se odihnească. Adaugă puțin unt amestecând cu o lingură. Încălzește la foc mic 3 minute înainte de a servi.Poate însoți carnea de miel, pui, pește. Eu am pregătit cușcușul cu legume.
Legumele tăiate se amestecă și se adaugă cușcușul pregătit, suc de lămâie după gust și ulei de măsline.Se amestecă și se lasă 3 ore la frigider înainte de a servi. Se ornează cu măsline, roșii mici, pătrunjel. Usturoiul se curăță, se taie mărunt(mai mult se zdrobește), se sărează, se freacă bine cu ulei de măsline, ca la maioneză. Se adaugă niște smântână, suc de lămâie(după gust). Se pune într-un castron și salată verde separat(își pune fiecare cât vrea). Se așază cușcușul pe un platou mare, iar pe margine se așază carnea. Se servește pe salată verde pe care se pune puțin dresing, apoi cușcuș și carne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?