Ingrediente:
3 păstrăvi proaspeți
1 lămâie
6 anchois din conservă
1 roșie
coajă de portocală
1 căpățână de usturoi zdrobită
sare, piper, cimbru praf, boia dulce, rozmarin praf
muștar bobițe
ulei de măsline
sos pesto, 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
Se eviscerează păstrăvii, se lasă o noapte în frigider fezandati cu sare, piper, cimbru, rozmarin și boia. A 2-a zi se așează peștii în tava unsă cu ulei de măsline; se umplu peștii cu câte 2 anchois, 2 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului și necurățați și 2 felii de lămâie; se toarnă vinul, se decorează fiecare peste cu felii de lămâie, coajă de portocală și sos de lămâie (zeamă de lămâie, ulei de măsline, sos pesto -1 linguriță, miere -1 linguriță, 1 linguriță muștar bobițe). Se introduce tavă pentru 40 minute la 180 grade.
Se servește alături de mămăligă și restul de sos de lămâie.
Poftă bună!