Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Păstrăv cu anchois şi lămâie


Ingrediente:
3 păstrăvi proaspeți
1 lămâie
6 anchois din conservă
1 roșie
coajă de portocală
1 căpățână de usturoi zdrobită
sare, piper, cimbru praf, boia dulce, rozmarin praf
muștar bobițe
ulei de măsline
sos pesto, 1 pahar vin alb
 
Mod de preparare:
Se eviscerează păstrăvii, se lasă o noapte în frigider fezandati cu sare, piper, cimbru, rozmarin și boia. A 2-a zi se așează peștii în tava unsă cu ulei de măsline; se umplu peștii cu câte 2 anchois, 2 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului și necurățați și 2 felii de lămâie; se toarnă vinul, se decorează fiecare peste cu felii de lămâie, coajă de portocală și sos de lămâie (zeamă de lămâie, ulei de măsline, sos pesto -1 linguriță, miere  -1 linguriță, 1 linguriță muștar bobițe). Se introduce tavă pentru 40 minute la 180 grade.
Se servește alături de mămăligă și restul de sos de lămâie.
Poftă bună!

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?