„În 2011, Victor Ponta va fi prim ministru“

0
435


Victor Ponta va deveni prim ministru, actuala putere va fi nevoită să plece de la conducerea țării iar relansarea economică a României va fi posibilă prin relansarea consumului și investiții masive în infrastructură. Acestea sunt previziunile făcute, la sfârșit de an, de vicepreședintele PSD și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Întrebat ce crede că se va întâmpla și cum va arăta România în 2011, liderul PSD a precizat că actuala putere și-a demonstrat incompetența și trebuie să plece de la conducerea țării.
„Victor Ponta va fi cel mai bun prim ministru al României după Adrian Năstase. Este evident că trebuie o schimbare, iar această schimbare va fi făcută în 2011. Actuala putere nu mai are nicio limită. Åži-a demonstrat incompetența. Evident că este nevoie de o altă majoritate și de un alt guvern, deoarece actualul guvern este nelegitim. El este susținut de PDL, UDMR și de către un grup de parlamentari pe care poporul i-a trimis în Parlament pe listele PSD și PNL. Poporul nu le-a dat mandat să susțină guvernul PDL”, a afirmat vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.
Întrebat ce măsuri ar trebui să ia guvernul în actualele condiții economice, Marian Oprișan a afirmat că Guvernul trebuie să negocieze mai ferm cu organismele internaționale de la care s-a împrumutat, deși, susține liderul PSD, România nu trebuia să folosească această soluție pentru a obține banii necesari.
„România nu avea nevoie de aceste împrumuturi. Trebuia să mărească deficitul așa cum au făcut și țări ca Franța, Germania, Italia. Nimeni din țările cu democrație consolidată ale Uniunii Europene nu merge cu deficit de 4 %”, a afirmat Marian Oprișan.
Vicepreședintele PSD a explicat că România nu se poate dezvolta fără relansarea consumului și investiții în infrastructură. „Trebuie să fie relansat consumul. Fără relansarea consumului nu există dezvoltare economică iar cea mai bună măsură ar fi fost ca banii împrumutați să fie cheltuiți eficient. Dacă tot s-a împrumutat, Guvernul nu trebuia să cheltuie banii în așa fel încât nimeni să nu știe ce a făcut România cu 10 miliarde de euro. Åži nu mă refer la cei care au intrat la Banca Națională ci la cei care au intrat în buzunarele guvernului pentru acoperirea deficitului. Dacă se investeau 10 miliarde de euro în infrastructură, dincolo de crearea a câteva zeci de mii de locuri de muncă, România ar fi fost un mare șantier”, a susținut liderul PSD. Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here