Amendamentele iniţiate de Oprişan nu au fost votate de PDL

0
210


Niciunul din amendamentele depuse de parlamentarii PSD de Vrancea nu a fost adoptat în plenul celor două camere ale Parlamentului. La inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, parlamentarii PSD de Vrancea, la care s-a raliat și PNL au depus un set de amendamente la Legea bugetului pe anul 2011, care vizează alocarea de fonduri pentru continuarea investițiilor în infrastructura județului. Marian Oprișan a solicitat suplimentarea sumelor alocate județului cu 685 milioane de lei. Din aceste considerente, parlamentarii PSD și PNL nu au votat Legea bugetului de stat pe 2011.

Niciunul din amendamentele depuse de parlamentarii PSD de Vrancea nu a fost adoptat în plenul celor două camere ale Parlamentului. Din aceste considerente, parlamentarii PSD și PNL nu au votat Legea bugetului de stat pe 2011. Parlamentarii vrânceni susțin că bugetul de stat pe 2011 este un buget „clientelar” îndreptat către județele și localitățile controlate de PDL, motiv pentru care parlamentarii PSD, PC și PNL nu l-au votat. „Mașina de vot a coaliției aflate la guvernare nu a votat niciunul din amendamentele propuse de parlamentarii PSD și PNL la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care vizau modernizarea infrastructurii. Avem de-a face cu un buget clientelar care nu stimulează economia, nici mediul privat și care este îndreptat în totalitate către județele conduse de PDL. Exemple în acest sens sunt județele Suceava și Arad care primesc sume exorbitante spre deosebire de județul Vrancea care are alocate sume cu mult mai mici decât cele de anul trecut. Pentru că și-au bătut joc de noi și pentru că au ignorat rolul și importanța opoziției, parlamentarii PSD, PC și PNL nu au votat legea bugetului de stat pe 2011”, a declarat deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica.

685 milioane de lei, valoarea amendamentelor

Amendamentele depuse la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, de parlamentarii PSD de Vrancea, la care s-a raliat și parlamentarul PNL, vizau alocarea de fon-duri pentru continuarea in-vestițiilor în infrastructura județului. Senatorul Miron Mitrea și deputații Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu, Ciprian Nica(PSD) și Nini Săpunaru (PNL) au solicitat suplimentarea sumelor alocate județului cu 685 milioane de lei, pentru refacerea infrastructurii distruse de inundațiile din 2005-2007, reabilitarea DN 2D Focșani-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov, modernizarea DN2L Soveja – Lepșa, dar și pentru continuarea lucrărilor la Catedrala „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, din Focșani.

Bani pentru drumuri județene

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a solicitat prin intermediul parlamentarilor mai sus menționați, bani pentru modernizarea DJ 205 D Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju, cu o lungime de 33 km, modernizarea DJ 205E Vidra – Vizantea – Câmpuri, cu o lungime de 22 de kilometri, modernizarea DJ 204E Mărășești – Haret – Panciu, cu o lungime de 19 kilometri și reabilitarea și modernizarea a 5 poduri afectate de calamitățile din anul 2005 pe DJ 205D și pe DJ 204E. Totodată, au fost solicitate sume pentru cofinanțare și cheltuieli neeligibile care se suportă din bugetele autorităților locale, necesare  derulării proiectelor de investiții finanțate din fonduri europene, dar și pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pe anul 2011.

Primăriile au nevoie de bani pentru proiectele europene

Pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană aflate deja în derulare, administrația județeană a solicitat suplimentarea sumelor deja prinse în buget cu suma de 100 milioane de lei. Printre proiectele pentru care se solicită cofinanțare se află „Sistemul integrat de management al deșeurilor în județul Vrancea”, „VranceAqua”, „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial”. La aceste proiecte majore se mai adaugă un număr de 6 proiecte în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.
Pentru aplicarea subprogramelor pietruirea și asfaltarea drumurilor de interes local și a celui pentru alimentarea cu apă a satelor, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a propus suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu suma de 400 de milioane de lei pentru acoperirea creditelor de angajament contractate în anul 2010, 10 milioane de lei pentru începerea investiției „Bazin de înot de polo – Baza Sportivă Aleea Stadionului nr. 2, municipiul Focșani, județul Vrancea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here