Centru Agro-Alimentar pe centura Focşaniului

0
416


Criza economică va transforma Mall-ul „Focșani City Center” într-un Centru Agro-Alimentar. Consilierii județeni au aprobat, ieri, în ședință ordinară, construirea pieței agroalimentare la intrarea în municipiul Focșani, în clădirea în care a funcționat supermarketul Interex și în imediata vecinătate a acestuia. Este locul în care ar fi trebuit să fie construit un mall dar la care lucrările au fost sistate din cauza crizei financiare. Centrul agroalimentar en gross și en detail care va fi construit urmează să fie închiriat producătorilor, fabricilor și vânzătorilor în anumite termene și condiții stabilite. Realizarea unui centru en gross va constitui o oportunitate pentru producătorii agricoli vrânceni de a-și vinde produsele pe plan local, fără să mai fie nevoie să meargă sute de kilometri către piețele din alte orașe.
Dezvoltatorul Omnium Invest urmează să depună planurile necesare cu toate modificările cerute de către Primăria Focșani și Consiliul Județean pentru a obține toate autorizațiile și avizele necesare pentru construcția și operarea Centrului Agro-Alimentar. Ulterior, primăria Focșani le va studia și aproba în conformitate cu legile și regulamentele în vigoare.
„Omnium va începe lucrările de adaptare a proiectului la cerințele specifice ale unui Centru Agro-Alimentar la momentul obținerii autorizațiilor și avizelor necesare în acest scop”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Centrul Agro-Alimentar include 2 clădiri și o parcare mare:
•    Clădirea nr. 1 – 4.500 mp net complet terminată și funcțională
•    Clădirea nr. 2 – Clădire în construcție ce poate avea 32.000 mp
•    O parcare mare cu o capacitate de aproximativ 1.000 mașini
•    O zonă mare de servicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here