„Guvernul sacrifică învăţământul românesc cedând şantajului unguresc“

0
271


Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, a declarat că Guvernul pedelist sacrifică învățământul românesc cedând șantajului unguresc. El a arătat că, pentru a beneficia de sprijinul parlamentarilor UDMR la legile bugetului și salarizării, elevii aparținând minorităților maghiare vor avea posibilitatea să studieze toate materiile, cu excepția limbii și lite-raturii române, în limba maghiară. În plus, limba și literatura română va fi stu-diată după manuale speciale, diferite de cele după care învață elevii români.
„Dacă la aceasta adăugăm declarațiile unor lideri maghiari marcanți cu privire la autonomia ținutului secuiesc cât și necesitatea unor inscripții bilingve pe monumentele istorice, propunere subînscrisă alegerilor interne din UDMR, obținem tabloul unei țări în care un Guvern, obsedat de putere, sacrifică interesul național pentru a-și conserva privilegiile. Cedând șantajului UDMR, guvernul marionetă Udrea-Boc- Anastase amanetează viitorul copiilor noștri, producând sistemului de învățământ românesc un rău ireversibil”, a afirmat deputatul social democrat.
Angel Tîlvăr a mai declarat că nu i-a auzit niciodată pe reprezentanții Guvernului României pronunțându-se față de derapajele naționa-liste ale unor lideri UDMR. „Nu i-am auzit niciodată pe reprezentanții Guvernului României pronunțându-se față de derapajele naționa-liste ale unor lideri UDMR. Nu i-am auzit niciodată să denunțe public negocierile dure pe care le au cu acest partid. Iată de ce cred că guvernul evită dezbaterea parlamentară a unor legi, inclusiv pe cea a educației, pentru că prin dezbatere ar putea ieși la lumină adevăratele intenții și cedări în fața UDMR. E regretabil că astăzi interesul de partid primează interesului național!”, a susținut deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here