Consiliul Judeţean solicită terenurile de la fosta unitate de aviaţie

0
184


Consiliul Județean Vrancea solicită Ministerului Apărării Naționale transmiterea în administrarea județului a terenurilor deținute de fosta unitate militară de aviație. Este vorba de aproximativ 115 hectare teren situat în intravilanul municipiului Focșani. Administrația județeană motivează solicitarea arătând că municipiul Focșani nu mai deține rezerve de teren care să poată fi utilizate pentru dezvoltarea unor investiții edilitare cum ar fi construcția de locuințe.
„În contextul în care munici-piul Focșani nu mai deține re-zerve de teren care să poată fi utilizate pentru dezvoltarea unor investiții în domeniul locuințelor și dotărilor complementare, dotărilor pentru sănătate, social-culturale, sportive, etc, nu pot fi promovate proiecte care ar putea accesa fonduri atât prin programele guvernamentale cât și prin programele cu finanțare europeană. De asemenea, administrația locală și județeană nu deține fondurile necesare declanșării unor proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publică”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
Administrația județeană susține că, având în vedere procesul de reorganizare și restructurare a Ministerului Apărării Naționale, va solicita Guvernului României ca, prin Hotărâre de Guvern, să aprobe transferul din domeniul public al statului în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean. „Terenul astfel trecut în patrimoniul județului Vrancea poate fi utilizat pentru construirea unui cartier de locuințe și dotări complementare. Odată realizată infrastructura necesară realizării investițiilor, o parte din teren poate fi rezervată construirii de locuințe de serviciu pentru cadrele militare din garnizoana Focșani. Construcțiilor existente li se poate schimba destinația, putând fi adaptate ce-rințelor unor clădiri administrative sau pot fi transformate în locuințe”, se mai arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here