Administrația Pieței Focșani a pregătit 150 de mese pentru vânzătorii de carne de porc, care provin din tot județul. Tarabele vor fi disponibile în perioada 20-24 decembrie, pentru o taxă de 18,6 lei/zi.
Fănică Popa, directorul Administrației Piețelor, a împărțit în două sectoare tarabele speciale pentru vânzarea cărnii de porc, astfel că unii comercianți vor vinde în afara pieței, iar alții în interior. „Avem pregătite 150 de mese pentru cei care vor veni să vândă carne de porc. Am adus chituci din lemn pentru tranșare, tot felul de suporți și cârlige speciale pentru a prezenta carnea”, ne-a spus Fănică Popa. Acesta susține că deja a primit cereri din partea celor care doresc să desfășoare activități comerciale cu carne de porc și că lista este încă deschisă.
Dacă vor să-și vândă marfa, vânzătorii trebuie să prezinte certificatul de producător, avizul din partea medicilor ve-terinari, dar și cartea de identitate. Totodată, în piață se va face și testul de trichineloză, pentru a evita îmbolnăvirea populației.