Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Afecţiunile ochiului – cataracta


Cataracta se definește prin tulburarea transparenței cristalinului. Nu se știe din ce apare. Sunt cataracte congenitale ori dobândite și pot apărea pe un ochi sănătos, care nu a suferit nicio afecțiune. 
Cataractele primitive sînt întotdeauna bilaterale (afectează amândoi ochii). Se îmbolnăvește un ochi, apoi celălalt. Acest lucru nu înseamnă că ochiul care este afectat ultimul se îmbolnăvește de la primul. Un copil se poate naște cu afecțiunea, pe care o moștenește. Modificarea cristalinului nou-născutului poate surveni din timpul sarcinii, deoarece femeia a suferit o infecție.
 
Simptome:
Vederea se încețoșează, scade treptat, niciodată brusc (decît în cazul cataractelor traumatice).
 
Tratament:
Tratamentul cataractelor traumatice este chirurgical. Aceste cataracte apar prin lovire, înțepare. Cataractele complicate apar în urma unor complicații oculare.
Singurul tratament eficient care poate fi aplicat este intervenția chirurgicală. Operația se poate face ambulator.

Prevenție:
Nu există nicio metodă de prevenire a cataractei. Există un singur medicament care poate să oprească evoluția acestei afecțiuni, dar nu are efectul dorit la toți pacienții. 
 
Recomandări:
Nu este recomandată operația cu laser. Laserul se folosește numai în cazul apariției unei mici complicații postoperatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?