Tratamente moderne pentru afecţiunile anorectale Hemoroizi şi fisuri anale Clinica ProctoMed

0
862


Mai mult de 60% din populația activă suferă de diferite afecțiuni anorectale. De la boala hemoroidală ușoară, până la tumori maligne, aceste afecțiuni creează disconfort pentru pacienți și chiar pot ajunge să le pună viața în pericol. Stabilirea unui diagnostic precoce și precis este extrem de importantă înainte de începerea unui tratament. Acest principiu este esențial în clinicile din rețeaua Proctomed. Tratamentul cu unguente, alifii, supozitoare, băi de plante este administrat de cele mai multe ori și bine acceptat de pacienți, însă rezultatele nu sunt întotdeauna satisfăcătoare sau, dacă se întâmplă așa, nu pentru mult timp, oricum nu definitiv. Astfel de experiențe sună familiar multora dintre noi, rezultatele fiind nesatisfăcătoare pentru că boala hemoroidală nu se vindecă de la sine, ea evoluând treptat.
De 10 ani în aceste clinici, echipa noastră formată din apreciați medici în domeniu, evaluează starea dumneavoastră de sănătate, oferindu-vă cele mai bune soluții medicale existente, apreciate și aplicate în marile clinici din lume. Sunt utilizate metode de tratament neoperatorii, realizate fără a necesita internarea pacientului, acesta putându-și desfășura normal activitățile zilnice, inclusiv cele profesionale, fără a necesita concediu medical sau repausul la pat. Tehnicile abordate reprezintă o alternativă viabilă, modernă, nedureroasă și eficientă la metodele operatorii clasice, folosind aparatură de ultimă generație.

CE TRATÄ‚M?

Fără operație, cu o sufe-rință cât mai mică și fără stres anestezic, putem trata în clinicile noastre: boala hemoroidală; tromboza anală; fisura anală; abcesele perianale; mariscele hemoroidale; alte afecțiuni ale colonului benigne, obținând prin procedee de tratament neoperatorii, rezultate mai bune decât prin metodele clasice chirurgicale.

ÎN CE CONSTÄ‚ NOUTATEA METODELOR DE TRATAMENT UTILIZATE LA PROCTOMED:

Tratamentul utilizează o aparatură de ultimă genera-ție. În funcție de afecțiune, se recurge la necrozarea țesuturilor prin fototermocoagularea în spectrul infraroșu sau la excizia și cauterizarea cu unde radio de înaltă frecvență, aceasta din urmă fiind și cea mai nouă tehnică de tratament în domeniul patologiei anorectale, tehnică utilizată în clinicile occidentale.
Tratamentul pe care îl oferim evită disconfortul și riscurile unei intervenții chirurgicale și elimină neplăcerile postoperatorii, care în cazul afecțiunilor anorectale pot dura până la 6 luni.               
 
ATUURILE SERVICIILOR OFERITE DE CLINICA PE CARE O REPREZENTÄ‚M:   

Nevoia de timp este o necesitate a zilelor noastre, iar tehnicile ce înlocuiesc intervențiile chirurgicale clasice evită și un important consum de timp, de asemenea evitându-se și multă suferință. Toți pacienții veniți cu pro-bleme anorectale nu vor pleca din clinica noastră netratați. De luna aceasta, toți pacienții vor beneficia de 2 investigații compute-rizate, videoanuscopia și videorectoscopia. Acestea sunt incluse în prețul primului consult fiind necesare medicului pentru a da un diagnostic cât mai corect.
Dacă afecțiunea dumneavoastră intră în competența clinicii și veți urma un tratament, pentru început se vor face alte 2 investigații, colonoscopia și ecografia abdominală. Aceste investigații suplimentare sunt incluse în costul tratamentului, ajutând la depistarea altor afecțiuni de care puteți suferi.
Colonoscopia: Este o metodă de screening ce permite medicului să inspecteze întregul colon pentru polipi sau forme canceroase. În timpul colonoscopiei se recoltează probe din orice excrescență prezentă (biopsie) și uneori din țesutul precanceros sau canceros. În ziua dinaintea explorării, colonul trebuie pregătit (se golește complet intestinul gros).
Ecografia 3D: Este o metodă modernă și eficientă de investigare neinvazivă, lipsită de efecte secundare, ce a revoluțio-nat imagistica medicală și a adus un plus de certitudine în punerea unui diagnostic. Ecografia utilizează un fascicul de ultra sunete emis de sonda pe care medicul o mișcă pe corp, fascicul care străbate cu viteze diferite țesuturi diferite. În contact cu țesuturile și organele explorate fasciculul emis este reflectat, recoptat de sondă și tradus cu ajutorul unui program în imagini afișate pe un monitor. Deoarece folosește în explorarea organelor ultrasunete, ecografia nu produce practic niciun efect secundar, indiferent de organul ana-lizat sau de durata exa-minării. Este nedureroasă, este neiradiantă, metodă rapidă. Examenul ecogra-fic durează circa 20-30 minute și nu necesită o pregătire specială a pacientului.
Persoana care va fi examinată se va întinde pe un pat lângă care se află ecograful, de regulă, în decubit dorsal (întins pe spate) și va expune zona care trebuie investigată. În cadrul tehnicii abdominale, medicul va acoperi zona de examinat cu un gel incolor (pe bază de glice-rină), astfel încât, în timpul investigației să nu existe aer între sonda ecografului și pielea pacientului (ultrasunetele nu se propagă prin aer). Medicul examinator vă poate cere să vă schimbați poziția, prin întoarcerea pe o parte sau alta, în funcție de organul care trebuie examinat.
Aparatul de ecografie este de 3D, iar ecografia este totală, vizualizarea organelor interne din zona abdominală(colecist, apendic, colon, organele genitale, ficat, rinichi, etc.). După aceste investigații se începe tratamentul eșalonat în medie de 4-5 ședințe, perioada între ele fiind de 2-3 săptămâni, timp în care vă puteți continua activitățile zilnice.

Despre personalul medical al clinicii:

Vă putem spune că am putut construi în Focșani o echipă medicală de excepție, compusă din medici primari chirurgi și asistente medicale, care au beneficiat de un stagiu de pregătire de patru luni la clinica mamă din București.

Unde se află Clinica Proctomed Focșani?

Pe strada Popa Åžapca, Nr. 2 bis, Et. 1 (fosta Policlinică cu plată, în spate la farmacia 24) într-o clădire nouă și modernă. Telefon programări    0237 231 888 de luni până sâmbătă 08-20.

Perspective:

În curând vom deschide și o clinică de dermato-ve-nerologie sub denumirea Laurus Medical amplasată în incinta Clinicii Proctomed.
În concluzie, afecțiunile canalului anorectal, trebuie tratate cu seriozitate de fiecare dintre noi, pentru a elimina un disconfort de moment și un posibil risc major de viitor. Nu trebuie uitat că boala hemoroidală, netratată sau ameliorată doar cu medicamente, nu se vindecă de la sine, continuând să evolueze spre stadii mai avansate, ce nu se mai pot trata decât prin operație!

Vă așteptăm cu încredere în clinica noastră, Clinica Proctomed

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here