Sancţiuni pentru medicii care refuză să facă vaccinul antigripal

0
285


Campania de vaccinare antigripală, la nivelul județului Vrancea, este monitorizată strict de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, care au de gând să aplice penalități medicilor care manifestă opoziție față de administrarea dozelor de vaccin. Potrivit reprezentanților DSP Vrancea, până în prezent nu au fost semnalate nereguli în desfășurarea campaniei de vaccinare antigripală. „Până în momentul de față nu am primit nicio reclamație împotriva medicilor, care nu ar vrea să vaccineze populația împotriva gripei sezoniere, și nu cred că va fi cazul. În cazul în care vom primi astfel de reclamații, vom aplica penalități medicilor reclamați”, a declarat Marina Maiorov, medic epidemiolog în cadrul DSP Vrancea.
Este important de știut că vaccinul precum și injectarea acestuia de către personalul autorizat, consultul me-dical programat înaintea acestei operațiuni și supravegherea pacienților post vaccinare sunt gratuite, accesibile tuturor persoanelor care se înscriu în categoria celor expuse riscului. Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon a început la 1 noiembrie și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvi-rilor prin gripa de sezon. Până la momentul actual, 8.000 de vrânceni s-au imunizat împotriva gripei sezoniere.
DSP Vrancea a solicitat 40.000 de doze de vaccin, din care a primit doar 14.800 și în condițiile în care va crește numărul vrâncenilor care vor dori să se imunizeze, se va suplimenta numărul dozelor de vaccin.
În acest an, Ministerul Sănătății va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here