Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Otita


Otita reprezintă un proces inflamator al conductului auditiv extern (în cazul otitei externe acute) sau al casei timpanului (otită medie acută). Otita externă acută este o afecțiune foarte frecventă, întîlnită în special în timpul verii, după scăldatul în bazine sau piscine și reprezintă o infecție cu stafilococ sau bacil. Otita medie este secundară sau concomitentă unei rinite acute virale; în formă supurată este mai frecventă la copii și apare în special în perioada iernii.
Tipuri: 
Otita externă acută afectează conductul auditiv extern. Otitele medii acute îmbracă mai multe forme, fiind infecțioase sau seroase și se localizează în casa timpanului.
 
Simptome: 
În cazul otitei externe acute, durerea poate îmbrăca o formă localizată sau difuză. Bolnavul acuză dureri puternice care provoacă insomnii. Acestea sunt agravate de mișcarea urechii, în timpul mesei.Deseori afecțiunea este asociată cu starea febrilă. În cazul durerilor difuze, bolnavul simte o senzație de arsură, însoțită curînd de dureri locale.Tipul clasic de descriere a simptomelor este cel al otitei acute la copil. Aceasta începe prin faza congestivă, în care bolnavul prezintă febră, hipoacuzie (slăbirea auzului) moderată. În stadiul următor, care se instalează în cîteva ore sau în maxim două-trei zile de la debut, otita se manifestă prin dureri intense, pulsatile, stare ge-nerală alterată, insomnie, lipsa poftei de mîncare, transpirații. În etapa de vindecare starea de normal revine ușor-ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?