Ingrediente:
2 ouă
500 g făină
100 ml lapte
100 ml ulei
25 g drojdie proaspătă
5 g sare
coajă rasă de lămâie, puțină esența de rom
Pentru pus deasupra:
150 g nuci tocate mai mare
125 g zahăr tos
Mod de preparare:
Se pune drojdia la dospit cu puțin zahăr, apă călduță și făină. Se pun într-un castorn restul de ingrediente și se adaugă drojdia crescută frământându-se un aluat. Se lasă la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.
Între timp încălzim cuptorul, curățăm și tocăm nucile și le amestecăm cu zahărul. Când aluatul este dospit , luăm o bucățică, o întindem de mărimea unui deget apoi o aplatizăm ușor,o trecem prin apă, apoi prin amesecul de nucă și zahăr și o răsucim de la ambele capete deodată. Curbăm puțin și punem în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt.
Poftă bună!