Peste 300 de șoferi, pietoni și bicicliști au fost sancționați de oamenii legii deoarece au încălcat regulile de circulație. Polițiștii au reținut și 12 permise de conducere și au întocmit cinci dosare penale. Nici șoferii cu alcool la bord nu au lipsit din trafic, cea mai mare alcoolemie fiind de 1,39 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În cursul acestei săptămâni, polițiștii vor desfășura acțiuni pentru identificarea șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau droguri.
Peste 300 de participanți la trafic au fost sancționați de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, la finele săptămânii trecute. Printre participanții la trafic care nu au respectat regulile de circulație s-au numărat șoferi, pietoni dar și bicicliști. Astfel, de vineri și până duminică inclusiv, polițiștii au aplicat 338 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.120 lei. Cele mai multe dintre amenzi au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, respectiv 108. Polițiștii au reținut și 12 permise de conducere dar și șase certificate de înmatriculare. Permisele au fost reținute pentru condu-cere sub influența băuturilor alcoolice, neacordarea de prio-ritate vehiculelor și pietonilor dar și pentru nerespectarea culorii semaforului.
***
Un bărbat din Focșani a fost depistat, sâmbătă, în trafic deși avea o alcoolemie foarte mare. Nicolae S., de 49 de ani, din Focșani a fost oprit în trafic în timp ce se deplasa cu un autoturism marca Dacia pe șoseaua de centură a municipiului Focșani. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,39 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åoferul a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Åi polițiștii de la Adjud au avut de furcă cu un bărbat băut care a mai și dispărut după ce a lovit un microbuz de transport persoane. Bărbatul care conducea un Opel a lovit microbuzul și și-a conti-nuat drumul. El a fost prins la Adjud iar în urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,64 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åoferul a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge.
Acțiuni pentru identificarea șoferilor băuți și drogați
În această săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere vor desfășura acțiuni, pe raza întregului județ pentru identificarea șoferilor care se urcă la volan băuți sau sub influența stupefiantelor. „Acțiunea se va desfășura pe toate drumurile din județ și vor participa echipaje din cadrul Serviciului Poliției Rutiere dar și polițiști de la posturile de poliție cu atribuții pe linie de circulație rutieră”, a precizat inspectorul principal Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. Polițiștii vrânceni au mai desfășurat astfel de acțiuni. Faptul că unii dintre șoferi se urcă la volan după ce au consumat alcool nu mai este o noutate. Cazuri în care șoferii să fie drogați nu prea au fost. Oamenii legii spun că până acum, un singur șofer a ridicat suspiciuni în acest sens dar nu se știe sigur dacă este vorba de droguri. Polițiștii spun că în urmă cu aproximativ o lună, un tânăr din Focșani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism a acroșat o altă mașină. Când au ajuns la fața locului, tânărul nu prea se mai putea ține pe picioare. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat că băiatul nu era băut. El le-a declarat agenților de poliție că a consumat etno-botanice. În urma analizelor se va stabili cu exactitate ce substanță a consumat acesta după care vor fi luate și măsurile corespunzătoare. Totodată, oamenii legii le recomandă șoferilor să nu uite de respon-sabilitățile pe care le au în sezonul rece. Mașinile trebuie să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, iar reviziile să fie efectuate din timp. „În cazul unor ninsori abundente conducătorii auto trebuie să aibă în vedere faptul că pe pasarele și poduri se poate forma polei și în consecință vor trebui să reducă viteza de deplasare. În situațiile în care în deplasarea pe drumurile publice în condiții de iarnă vor întâlni polițiști rutieri este foarte important să fie respectate dispozițiile acestora. De asemenea, șoferii trebuie să respecte regimul legal de viteză și să o adapteze în funcție de condițiile de drum”, a mai spus inspectorul principal Cătălin Manea.