Campaniile şcolare de vaccinare sunt obligatorii!

0
504


Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) susțin că efectuarea vacci-nurilor în cazul copiilor este obligatorie. Potrivit medicului Carmen Å¢urcanu, din cadrul DSP, obligativitatea este prevăzută de lege. Cu toate acestea, există cazuri în care părinții și chiar directorii unor unități de învățământ refuză vaccinarea. „În unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor, publice sau private, se vor primi numai copiii și tinerii care prezintă documente medicale, care atestă starea lor de sănătate și efectuarea imunizărilor profilactice obligatorii”, se arată în legea care reglementează vaccinarea. De asemenea, potrivit aceleiași reglementări, „conducerea unităților școlare are obligația de a programa în colaborare cu medicul școlar sau cel al comunității realizarea imunizărilor”.
Potrivit medicului Carmen Å¢urcanu, în Vrancea au existat cazuri în care vaccinările   s-au desfășurat mai lent din diferite motive. „Au existat unități de învățământ din județ, unde vaccinările s-au realizat mai cu greutate, dar în caz că un copil refuză vaccinarea, părinții acestuia sunt anunțați de către conducerea școlii și ei trebuie să se prezinte la școală pentru a convinge copilul să se vaccineze”, a mai precizat Carmen Å¢urcanu.
În cazul copiilor care nu au voie să se vaccineze, deși astfel de cazuri sunt destul de rare, medicul școlar sau cel de familie are datoria să prezinte documentele medicale care atestă acest lucru. Reprezentanții DSP sfătuiesc părinții să-și lase odraslele să se vaccineze, pentru că acest lucru este benefic pentru sănătatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here