Numărul virozelor şi pneumoniilor, în scădere

0
183


Numărul persoanelor afectate de viroze și pneumonii se află în ușoară scădere, după cum reiese din ultimele date statistice prezentate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP). Situația este monitorizată săptămânal de medicii din cadrul DSP.
Astfel, potrivit ultimei raportări a Serviciului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Vrancea, la nivelul între-gului județ, în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie, 883 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, mai puțin cu 13 % față de numărul înre-gistrat în urmă cu două săptămâni. Din totalul îmbolnăvi-rilor, 51 de persoane au necesitat internarea. Datele statistice de săptămâna trecută arată că cei mai afectați de virozele respiratorii sunt copiii de vârstă mică, 1-4 ani, cu 303  cazuri, din care 32 au necesitat internarea, și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, cu 262 de cazuri, din care 16 au necesitat internarea. Åži numărul pneumoniilor este în ușoară scădere, înregistrându-se 353 de cazuri, mai puține cu 11% față de raportarea precedentă. Copiii cu vârste cuprinse între 1-4 ani au fost cei mai predispuși la astfel de îmbolnăviri, înregistrându-se 146 de cazuri, din care 109 au necesitat internarea. O altă categorie afectată de penumonii a fost cea cuprinsă între 30-64 de ani, cu 64 de cazuri, din care 10 internate. Pentru evitarea contractării acestor boli specifice sezonului rece, se recomandă evitarea aglomerațiilor și folosirea de haine adecvate temperaturilor de afară. Deși se înregistrează o tendință de scădere a bolilor specifice sezonului rece, iarna este abia la început.
Îmbucurător este faptul că bolile sezonului rece nu au determinat, până la această dată, niciun deces în județ și nu a fost semnalat niciun caz de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here