Naşterea înainte de termen, nerecomandată

0
247


Femeile însărcinate, care vor da naștere unui copil după data de 1 ia-nuarie 2011, s-ar putea să primească indemnizație pentru creșterea copilului pe o perioadă de numai 1 an. Pentru a beneficia de indemnizația bănească pe o perioadă de 2 ani, așa cum este acum, multe gravide ar putea solicita să nască înainte de termen, prin cezariană sau cale naturală, depinde de fiecare.
Medicii ginecologi sunt îngrijorați de această posibilitate. Ei spun că nu recomandă niciunei femei să nască înainte de termen deoarece pot pune în pericol atât propria viață, cât și pe cea a bebelușului. „Dacă vreo femeie însărcinată dorește să nască înainte de termen numai pentru a se încadra în perioada în care primește indemnizația pe o perioadă de 2 ani, poate pune în pericol sănătatea fătului. Nu mi se pare corect ca pentru o sumă de bani să riști viața propriului copil. În caz că vreo femeie va dori acest lucru, trebuie să se gândească bine înainte, pentru că apoi familia va da vina tot pe medici, că ei nu au sfătuit corect mama”, este de părere Ioan Plăcintă, medic ginecolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.
De asemenea, specia-liștii mai sunt de părere ca femeile însărcinate să nască la termenul pe care îl stabilește medicul ginecolog și speră să nu întâlnească astfel de cazuri în județul Vrancea. „Recomandat este ca femeile însărcinate să nască la termenul stabilit de medicul care le are în evidență, pentru că acesta știe cel mai bine când e indicat. Eu sper să nu fie astfel de cazuri în județul nostru”, a adăugat medicul ginecolog Ioan Plăcintă.
În prezent, în Vrancea sunt luate în evidență multe femei care ar trebui să nască după data de 1 ianuarie 2011. Acestea au toate șansele să primească indemnizația pentru creșterea copilului pentru un singur an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here