Ingrediente:
cartofi
ouă
smântână
sare
piper
Cantitățile pot fi cum doriți…cît de mult sau de puțin doriți să gătiți.
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Într-o altă cratiță se pun ouăle la fiert tot în apă cu sare. După ce au fiert, ouăle se pun în apă rece. Cartofii după ce s-au răcit puțin se curăță de coajă. Se curăță de coajă și ouăle.
Într-un vas rezistent la căldură, uns cu unt punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de ouă. Sărăm și piperăm apoi adăugăm smântână, cam 3 linguri.Urmează alt strat de cartofi apoi ouă, smântână și deasupra rămâne stratul de cartofi pe care punem smântână.
Se dau cartofii la cuptorul dinainte încins pînă fac o crustă maronie deasupra. La servire se mai poate adaugă o lingură de smântână sau de iaurt, deasupra.
Poftă bună!