Ingrediente:
1) 9 legume diferite:ceapă, morcov, praz, pătrunjel, țelină, păstârnac, gulie, varză, brocoli, cartofi (ce aveți, dar 9 diferite);
2 lingurițe de chimen măcinat;
2 linguri de ulei de măsline;
boia, sare;
Opțional: tăiței; crutoane; orez
2) 3 morcovi;
țelină;
pătrunjel;
ceapă;
2 lingurițe de chimen măcinat;
2 linguri de ulei de măsline;
sare, făină, smântână;
Opțional: tăiței;crutoane;orez
Mod de preparare:
1) Se taie legumele și se face o supă. Chimenul se rumenește puțin în tigaie fără ulei. Se ia de pe foc și se adaugă boia și 2 linguri de ulei de măsline. Se stinge cu supă fierbinte. Se pot adaugă tăiței, orez sau se poate servi cu crutoane.
2) Se taie ceapa fin și se călește în tigaie, cu puțină sare. Nu se pune ulei, se călește în suc propriu. Se adaugă restul zarzavatului și puțină apă. Chimenul se rumenește puțin în tigaie fără ulei. Uleiul se pune doar când se ia de pe foc. Se face un sos alb din făină și smântână. Se servește cu crutoane sau se pun tăiței.
Poftă bună!