Campanie de informare HIV/SIDA

0
270


Asociația Sociograd a lansat campania de informare „Infecția cu HIV se poate preveni. Informează-te și Protejează-te!” în rândul tinerilor cu vârsta de peste 15 ani ocrotiți în structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului dar și printre tinerii din liceele municipiului Focșani. Scopul proiectului de voluntariat este scăderea incidenței HIV/SIDA și dezvoltarea unui comportament responsabil față de această problemă. Potrivit statisticilor, în Vrancea trăiesc 168 persoane infestate cu HIV, în anul 2009 fiind depistate 12 noi cazuri.
Proiectul a debutat de  Ziua Națională a României dar și cu ocazia Zilei Mondiale de luptă Anti HIV/SIDA. Specialiștii implicați în proiect au mers la tinerii rezidenți ai Centrului „Sfânta Maria” Golești cărora le-au împărțit pliante și dulciuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
„Informații despre infecția HIV și prevenirea acesteia au primit și tinerii de la apartamentele din cadrul  Biroului Module Familiale Panciu, de la apartamentele din cadrul Biroului Module Familiale Mărășești, tinerii din cadrul Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență Focșani, dar și cei de la Biroul Module Fami-liale Focșani – Odobești,  aproximativ de 80 de tineri”, se arată într-un comunicat al Asociației.
De asemenea, pe 2 decembrie a fost organizată o campanie stradală prin care au fost distribuite 250 de pliante cu tema: „Sex fără riscuri”, „Despre infecția HIV”, „Metode de contracepție”. „Campania va continua la nivelul structurilor din DGASPC dar și la nivelul liceelor din Focșani. Campania de informare se va încheia în 21 decembrie 2010”, se precizează în comunicat. Partenerii proiectului sunt DGASPC Vrancea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Autoritatea de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here