Ingrediente:
1,5 kg roșii
60-70 g tăiței
1 ceapă mică
1 legătură pătrunjel
2 linguri zahăr
4 linguri ulei
2 cuburi/lingurițe concentrat pui. ciuperci sau legume
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se spală roșiile, se taie bucăți mai mari scoțându-se cotoarele și se toacă ceapa mai mare. Se pun la fiert în 3 litri de apă rece cu puțină sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute. Se lasă să se răcorească puțin apoi se mixează, dar nu prea mult, doar câteva mișcări.
Se strecoară de coji și semințe, se pune din nou la fiert adăugându-se uleiul, zahărul (depinde cât de dulci sunt roșiile), concentratul, puțin pătrunjel tocat și se drege gustul de sare și piper. La urmă se adaugă tăițeii și se dau câteva clocote. Dacă sunt tăiței instant (Rollton, mammita, etc.) se pun direct în supieră, apoi supa clocotită peste ei. Garnisiți cu o frunzuliță de pătrunjel.
Poftă bună!