Ingrediente:
280 gr. unt/margarină Rama
300 gr. zahăr
1 portocală (coajă)
5 ouă
300 gr. făină
1 linguriță praf de copt
2 mere Golden
1 lămâie (sucul)
150 gr. stafide
2 linguri migdale tocate sau semințe de pin
zahăr pudră
Mod de preparare:
Bate bine untul cu zahărul și coaja de portocale. Adaugă gălbenușurile pe rând și la urmă albușurile spumă. Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe mici, se pune peste ele sucul de lămâie. Adaugă făina cu praful de copt, merele, stafidele care au fost amestecate cu puțină făină și migdalele. Unge o formă cu unt și făină, toarnă blatul și dă la copt la 190 grade C, pt. cca. 45 min. Servește cu zahăr pudră. Pentru o prezentare elegantă puteți decora cu fructe de pădure proaspete. Poftă bună!