Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Chec de mere cu stafide şi migdale


Ingrediente:
280 gr. unt/margarină Rama
300 gr. zahăr
1 portocală (coajă)
5 ouă
300 gr. făină
1 linguriță praf de copt
2 mere Golden
1 lămâie (sucul)
150 gr. stafide
2 linguri migdale tocate sau semințe de pin
zahăr pudră
 
Mod de preparare:
Bate bine untul cu zahărul și coaja de portocale. Adaugă gălbenușurile pe rând și la urmă albușurile spumă. Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe mici, se pune peste ele sucul de lămâie. Adaugă făina cu praful de copt, merele, stafidele care au fost amestecate cu puțină făină și migdalele. Unge o formă cu unt și făină, toarnă blatul și dă la copt la 190 grade C, pt. cca. 45 min. Servește cu zahăr pudră. Pentru o prezentare elegantă puteți decora cu fructe de pădure proaspete. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?