Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Detoxifierea ficatului cu ajutorul plantelor


În ziua de astăzi, mulți oameni caută diete și modalități de a-și păstra corpul sănătos într-un mediu în care tot mai multe substanțe chimice din aerul pe care îl respirăm, din mâncare sau băuturi, cauzează probleme de sănătate. În cazul în care ficatul, cel mai solicitat organ, devine toxic, multe alte organe vor avea de suferit. O modalitate de a contribui la menținerea ficatului sănătos este detoxifierea sa cu ajutorul plantelor.
 
Scopul ficatului:
Ficatul este organul care procesează tot ceea ce ingerăm. Alcoolul și medicamentele sunt câteva dintre substanțele care trec prin ficat pentru a fi prelucrate. Ficatul filtrează aceste substanțe chimice pentru a preveni toxicitatea din organism. Cu toate acestea, scopul sau principal este de a secreta bila, un lichid galben-verzui, amar, care contribuie la digestia grăsimilor. Bila este stocată în vezica biliară și ajută în procesul de descompunere a lipidelor, transformându-le în produse ușor de absorbit pentru intestinele mici.
 
În afară de medicamentele din farmacii există și un număr mare de plante și plante aromatice care ajută la detoxifierea ficatului:
 1. Organic, rădăcina de cicoare a fost mult timp recunoscută ca un purificator și curățitor pentru detoxifierea ficatului. Detoxifierea cu ajutorul rădăcinii de cicoare a fost o practică des întâlnită în Egiptul Antic. Aceasta a fost recunoscută pentru proprietățile sale naturale de a curată sângele, ficatul și rinichii. De asemenea ajută și la dizolvarea și eliminarea pietrelor biliare, la tratarea icterului (boală a ficatului și a vezicii biliare, caracterizată prin colorația galbenă a pielii și a mucoaselor bolnavului, provocată de impregnarea acestora cu pigmenți biliari) și ficatului mărit.
 
2. Frunzele de păpădie sunt cunoscute pentru susținerea funcțiilor ficatului. Excreția de bilă ajută organismul în procesarea alimentelor și metabolizează grăsimile. Astfel organismul dumneavoastră poate să obțină cele mai mari beneficii de pe urmă alimentelor pe care le consumați. Frunzele de păpădie contribuie la eliminarea toxinelor și ajută astfel la purificarea sângelui.
 
 3. Laptele de ciulin a fost utilizat de mai bine de 2000 de ani de vânzătorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul împotrivă toxinelor și pentru a trata boala cronică de ficat. Studiile au arătat că laptele și semințele de ciulin pot ajută la regenerarea țesuturilor noi ale ficatului în cazul în care acestea au fost deteriorate și pot aduce și un aport la creșterea producției de bilă, sprijinind procesul digestiv.
 
 4. Organic, frunzele de mentă contribuie la eficiența funcției hepatice.
 
 5. Åžofranul de India este o altă plantă ce contribuie benefic la eliminarea toxinelor din sânge, ușurând astfel munca ficatului în filtrarea și eliminarea toxinelor. Cu toate că aceste produse sunt naturale și se pretinde că nu produc efecte secundare, consultați-vă medicul de familie pentru a evita efectele nedorite.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?