Ingrediente:
8 buc. ardei grași,
o cutie de ciuperci,
4-5 buc. roșii,
500 gr. orez,
2 buc. ceapă,
4 linguri de ulei,
o legătură de pătrunjel,
o legătură de mărar,
sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, se taie mărunt și se călește în ulei încins. Se adaugă orezul, împreună cu ciupercile, tăiate mărunt, se acoperă cu apă și se lasă la fiert.
La sfîrșit, se adaugă roșiile tăiate mărunt. Se lasă la răcit, se adaugă verdeață tocată mărunt și se potrivește de sare și piper. Ardeii se spală, li se taie cîte un căpăcel în partea dinspre coadă, se curăță de semințe, se spală și se lasă la scurs. Se umplu ardeii cu orez și ciuperci, se ung cu ulei și se așează în tavă. Printre ei, se pun felii de roșii și se dau la cuptor la foc mic 45 de minute. Înainte cu 10 minute de a fi scoși de la cuptor, se poate prepara un sos de roșii care se toarnă peste ardei. Se pot prepară ardeii și fără ciuperci.
Poftă bună!