Ingrediente:
400 g paste făinoase
700-1000 g ciuperci crude
1 ceapă
1 morcov
ulei
sare
piper
boia
lapte
2 linguri de făină
apă
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pune apa la fiert cu puțină sare și ulei și când clocotește apa se pun pastele, când sunt fierte se pun într-o strecurătoare și se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă. Tocănița de ciuperci am preparat-o astfel:
Într-o cratiță am pus puțin ulei, ceapa tăiată mărunt, morcovul dat prin răzătoarea mică apoi boia, am lăsat să se încălzească puțin apoi am pus ciupercile tăiate și am amestecat. Apoi am pus o cană de apă, piper și sare, am acoperit și am lăsat să fiarbă la foc mic până a scăzut apa și s-au fiert ciupercile.Când a scăzut apa am pus laptele. Am lăsat să dea în clocot apoi am făcut puțină îngroșeală din 2 linguri de făină cu puțină apă, am pus peste și am mai lăsat să clocotească puțin,iar spre final am pus pătrunjelul verde.
Poftă bună!!!