Bursa „Meritul olimpic” pentru o fostă uniristă

0
306


Focșăneanca Ioana Sorina Alexandru, absolventă a Colegiului Național „Unirea”, se află pe lista studenților beneficiari ai bursei „Meritul olimpic”. Numele ei se regăsește pe o listă alături de aproape alți o sută de absolvenți de liceu, ori elevi cu merite deosebite la olimpiadele școlare internaționale la care au luat parte. Ioana Sorina Alexandru a obținut, anul trecut, premiul I la Olimpiada Internațională de Limba Română.
Ea a fost admisă la Facultatea de Teatru, secția Teatrologie, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale” din București și va beneficia din partea statului de o binemeritată bursă de studii, fiind singura din județ care a reușit să dobândească o așa importantă distincție din partea Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului.
Conform actului normativ care reglementează recompensarea olimpicilor internaționali, inițial, suma pe care urma să o primească studenta era de 200 de lei pe lună, însă a fost modificată în funcție de evoluția indicelui de inflație.
Astfel, în acest an a ajuns la cuantumul de 290 de lei. Deocamdată nu se știe exact când va intra fosta „uniristă” în po-sesia banilor.
Cert este că rezulta-tul excepțional pe care l-a obținut la olimpiadele internaționale la care a participat cu succes când era liceană, este rezultatul multor ani de sacrificii și dedicație față de studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here