Ingrediente:
un piept de pui (300gr)
200gr pipote de pui
200gr ciuperci la conservă (tăiate)
4 linguri de făină
1/2 lingură rasă de delikat cu gust de găină
ulei,un praf de piper negru măcinat
Mod de preparare:
Pipotele se curăță bine și se pun la fiert împreună cu pieptul de pui în cca 1200 ml de apă (să rămână 1l de supă) și un praf de sare. Se ia spuma și din momentul în care începe să fiarbă se lasă 20-25 min la foc mediu.Se scoate totul pe o farfurie, se lasă la răcit și se taie în șuvițe pieptul de pui. Într-o cratiță se pune suficient ulei la încins, (să acopere fundul) se pune făină și se amestecă cu o lingură de lemn până devine o pastă (2-3min). Se adaugă treptat supa de pui amestecată cu zeama de la ciuperci și se omogenizează totul cu un tel (ca să nu se facă cocoloașe) la foc mic cca 5 min. Se pun ciupercile și se fierb 10 min. Se pun pipotele și puiul și se mai lasă pe foc 10 min amestecând continuu. Se adaugă delikatul,un praf de piper și se fierbe totul încă 5 min. Se servește cu mămăliguță. Poftă bună!