Ingrediente:
100 gr unt
100 gr zahăr
1 ou
50 ml lichior de cafea
semințele rase de la 1 păstaie de vanilie
1 linguriță esență de rom
1 linguriță esență de portocale
200 gr făină
¼ linguriță praf de copt
¼ linguriță bicarbonat de sodiu
145 gr fulgi de ciocolată cu cafea
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 190 grade Celsius. Bate untul cu zahărul. Adaugă oul și amestecă bine. Încorporează lichiorul de cafea, semințele de vanilie și cele două esențe. Într-un vas amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.Încorporează ingredientele uscate în amestecul cu unt. Înglobează apoi fulgii de ciocolată cu cafea. Într-o tavă tapetata cu foaie de copt așează grămăjoare din aluatul obținut. Dă biscuiții la copt 9 -11 minute.
Poftă bună!