Ingrediente:
80 g pâine sau pesmet
25 g făină
2-3 căței de usturoi
1 ceapă mică
1 linguriță cu vârf de mărar tăiat mărunt sau uscat
piper, sare
ulei
100g brânză telemea rasă sau cașcaval râs
1 ou
Mod de preparare:
Vinețele coapte, scurse de zeamă le toci mărunt împreună cu pâinea înmuiată o clipă în apa rece și stoarsă bine imediat. La tocătură adaugi ceapa rasă fîn sau tăiată mărunt, călită un minut cu 2 linguri de ulei, oul, usturoiul tocat, făina, o jumate linguriță de sare,mărarul ,piper și le amesteci bine pe toate. Se dă o formă rotundă sau turtiță de chiftea. Se înfierbântă tigaia cu ulei și se rumenesc chiftelele pe ambele părți. Se servesc fierbinți, cu brânză telemea/ cașcaval/roșii sau suc de roșii; fiecare, după preferință. Poftă Bună!!!