Banana este unul dintre fructele cu o valoare calorică mare, fiind o importantă sursă de energie pentru organism.
În 100g de banane vom găsi: proteine 1.2% , minerale 0.8%, fibre 0.4%,carbohidrați 7.2%, conținut 70.1%, grăsimi 0.3%, calciu 85 mg, fosfor 50 mg, fier 0.6 mg,vitamina C 8 mg.
Din punct de vedere medical bananele au proprietăți ce pot ajuta la prevenirea sau tratarea unor afecțiuni precum:
– anemia: bogate în fier bananele pot contribui la mărirea hemoglobinei ajutând astfel în cazul anemiei
– hipertensiunea arterială: acest fruct tropical este bogat în potasiu , dar are un conținut scăzut de sare, astfel bananelele fiind o hrană perfectă pentru tratarea hipertensiunii arteriale
– fruct bogat în fibre, banana este bine a fi introdusă în alimentația zilnică pentru a regla digestia evitând astfel folosirea la-xativelor
– mușcături de țânțari: înainte să fie folosite creme speciale pentru reducerea mâncărimilor provocate de mușcăturile de țânțari folosiți partea interioară a cojii de banană pentru a freca ușor zona afectată de mușcătură. Multe persoane au simțit ameliorări ale iritației folosind această metodă
– calmarea sistemului nervos: bananele conțin vitamina B care ajută la calmarea sistemului nervos.