Ingrediente:
10 ouă
350 gr zahăr
1l lapte
2 pliculețe zahăr vanilat
3 linguri făină
esență de rom
Mod de preparare:
1.Într-o crăticioară înaltă pui jumătate din zahăr și îl caramelizezi la foc mic. Înclini crăticioara în toate direcțiile astfel încât pereții ei să fie îmbrăcați în caramel.
2.Bați ouăle cu restul zahărului cu zahărul vanilat și esența de rom până se topește zahărul. Pui trei linguri de făină și mesteci bine să nu fie cocoloașe, apoi adaugi laptele rece puțin câte puțin, mestecând continuu, până când îl termini și se omogenizează compoziția.
3.Torni compoziția în crăticioara îmbrăcată în caramel și o dai la cuptor la foc mic într-un alt vas plin cu apă fierbinte timp de 1h și 30 min.
Se lasă la frigider până a doua zi, când se răstoarnă pe un platou și se servește cu frișcă sau fructe. Poftă bună!