La modul general credem că toate alimentele tind să ne îngrașe; consumul prea mare sau consumul regulat al acestor alimente promovează acumularea de grăsimi în organism. Totuși, așa cum fiecare acțiune are și un efect invers, putem găsi și alimente care adăugate în dieta noastră zilnica pot ajuta la arderea grăsimilor.
Dacă reușim ca în alimentația noastră să existe un echilibru perfect între consumul de alimente producătoare de grăsimi și cele ce ard grăsimile, atunci vom reuși să ținem sub control greutatea doar printr-o dietă corespunzătoare.
Ouăle reprezintă un aliment bogat în proteine ce ne pot ajuta să ținem sub control acumularea de grăsimi în organism. Dacă aveți probleme cu colesterolul atunci este indicat să consumați doar gălbenușul de ou.
Produsele slabe în grăsimi pe bază de lapte fac parte de asemenea din categoria alimentelor ce ard grăsimi. Toate aceaste alimente conțin cantități importante de calciu atât de important pentru întăririrea oaselor și care adițional vă poate ajuta să înlăturați grăsimile nedorite din organism.
Consumul de usturoi ajută de asemenea la controlarea conținutului de grăsimi din organism, prin ținerea sub control al cantității de insulină.
Consumul regulat de citrice (lămâi , portocale) și mere reprezintă remedii naturale excelente pentru arderea grăsimilor.
Varza, țelina, morcovii, fasolea verde, pepenele, papaya, castraveții, ceapa sunt alte alimente ce au calități terapeutice remarcabile și care vă pot ajuta la arderea grasimilor.
Consumul anumitor ceaiuri și cafea pot ajuta de asemenea la arderea grăsimilor, dar consumul regulat al acestora generează o serie întreagă de efecte adverse, de aceea recomandăm să fie consumate cu deosebită atenție.