Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Gogoşele din cartofi


Ingrediente:
1 kg cartofi
2 gălbenușuri de ou
40 g unt
sare, piper, nucșoară după gust
făină
ulei
 
Mod de preparare:
Cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe și se fierb în apă rece cu puțină sare. După ce au fiert se lasă la scurs și se pasează obținându-se un piure. Se adaugă untul, gălbenușurile de ou, sare, piper, nucșoară după gust, se amestecă și se lasă la răcit. Se modelează 1-2 batonașe din această compoziție și se porționează cu ajutorul unui cuțit. Gogoșelele astfel formate (de grosimea unui deget) se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins pe ambele părți. Se pot servi ca atare calde sau reci ,cu brânză sau cașcaval ras deasupra.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?