Evaziune cu porumb depistată de Garda Financiară

0
445


Comisarii Gărzii Financiare Vrancea au confiscat 35 tone de porumb în cadrul acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale din domeniul cerealelor. Transportul a fost confiscat la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza comunei Măicănești. Mașinile au fost oprite de polițiști și, în urma verificărilor comisarilor Gărzii, s-au constatat nereguli la actele de proveniență. Din primele cercetări se pare că porumbul a fost cumpărat de la producători din Bălești și urma să ajungă în portul Brăila. Marfa aparținea unei firme din Ovidiu, județul Constanța.
„Vom continua controalele încrucișate în perioada următoare pentru a stabili prejudiciul. Deocamdată, mașina rămâne la Garda Financiară”, a afirmat comisarul șef al Gărzii Financiare, Adrian Buzdrug.
Åžeful Gărzii Financiare a arătat că, în urma controalelor derulate împreună cu ofițerii poliției vrâncene, în acest an au fost confiscate nu mai puțin de 178 tone de cereale, respectiv porumb, rapiță, floarea soarelui, grâu. În marea majoritate, cerealele aveau ca destinație vapoare din portul Constanța.
Metoda speculanților este simplă. De exemplu, în cazul porumbului, firmele cumpără produsele la un maxim de 0,7 lei/kilogramul și îl vând în portul din Constanța la 0,8 lei/kilogram. Profitul minim este mai mare de 10% la kilogram, pentru care nu se plătește niciun TVA.
Producția mare de porumb din acest an a atras și comercianți din Republica Moldova. Poliția și Garda Financiară monitorizează mai multe zone din județ deoarece există informații referitoare la achiziții masive de cereale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here