Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Tinerii adjudeni, pasionaţi de lectură


Biblioteca Municipală este vizitată, în ultima perioadă, de un număr mare de persoane, în special elevi ai școlilor și liceelor din Adjud. Dacă în trecut termenul de bibliotecă era subiect „tabu” pentru adolescenți, odată cu schimbarea mentalității populației și a dorinței tinerilor de a cunoaște mai multe informații din diferite domenii, această instituție a devenit „loc de pelerinaj”.
Biblioteca adjudeană este vizitată nu numai din interes cultural, dar și pentru a cunoaște oamenii noi și a stabili relații interpersonale. În cadrul bibliotecii, se pot întâlni grupuri de colegi care au de făcut proiecte ce necesită anumite cunoștințe în domenii diferite, iar biblioteca le oferă cea mai bună variantă: să stea împreună, să lucreze în echipă și să aibă la îndemână toată documentația necesară proiectului.
Biblioteca Municipală Adjud are un fond de carte de 68.000 volume și 5.000 de cititori. Datorită faptului că aceasta a fost modernizată și au fost achiziționate mai multe cărți folositoare, de cultură generală, filosofie, religie, medicină, dicționare și multe altele și a fost amenajată o sală cu calculatoare dotată cu internet- Biblionet, timpul de așteptare s-a redus, introducându-se programe pentru căutare rapidă a volumului necesar, așa că adolescenții s-au apropiat iar de cultură. „Vin cititori destul de mulți în fiecare zi, unii își iau cărți cu împrumut acasă, alții petrec timp în sala de lectură, care a devenit mai spațioasă, mai modernă, cu un efectiv de cărți mai bogat, de aceea pentru numeroși tineri lectura a devenit o plăcere, nu o necesitate”, a precizat Tatiana Valea, directorul Bibliotecii Municipale din Adjud.
Când intri într-o bi-bliotecă, tentația de a căuta o carte nouă e mare, de aceea biblioteca poate fi considerată și un loc unde se poate descoperi noutatea în ceea ce privește cultura. „Merg la bibliotecă destul de des pentru că îmi place să mă bucur de momentul răsfoirii unei cărți. Prefer să citesc o carte de la bibliotecă decât să le citesc în fața calculatorului, care mi-ar afecta ochii și m-ar obosi psihic”, este de părere Ioana, elevă la Liceul „Emil Botta”.
Prezența constantă a bibliotecii în viața de zi cu zi a oamenilor e adevărata dovadă a eficienței acestei instituții. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?