Ingrediente:
3 cartofi
2 dovlecei
500 gr carne tocată de porc
1 ceapă, 3-4 linguri bulion
4 linguri sos de roșii
sare, piper, pătrunjel, cimbru
Mod de preparare:
Umplutura am pregătit-o din ceapă, sos de roșii, carne și condimente.
Am tocat ceapa foarte fin și am călit-o, apoi am adăugat carnea și bulionul. Am călit aproximativ 7-8 minute și spre final am condimentat cu cimbru, piper, sare. Cartofii și dovleceii i-am tăiat felii. Am așezat în cratița pentru cuptor unsă cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne. Am încheiat cu un strat de dovlecei și am băgat compoziția la cuptor pentru 20 de minute. După 20 de minute am scos musacaua din cuptor și am pus peste ea sos de roșii. Am mai lăsat-o încă 35 de minute în cuptor la foc potri-vit. La final am adăugat pătrunjel tocat mărunt. Am servit cu salată de sfeclă roșie.
Poftă bună!