Ingrediente:
4 ouă
1 cană de zahăr
1 cană nuci măcinate
10 linguri cafea preparată
200 g făină
1 praf de copt
Pt. sirop:
6 linguri zahăr
400 ml apă
Pt. glazură:
3 linguri cacao
5 linguri zahăr
3 linguri apă
50 g unt
Mod de preparare:
Se freacă bine gălbenușurile cu zahăr până se topește; apoi se adaugă 10 linguri de cafea; apoi se adaugă nucile măcinate, făina, praful de copt și albușurile bătute spumă. Amesteci ușor și torni compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină și dai la copt circa 30 de minute (se verifică cu scobitoarea). Siropul se pregătește așa: Se caramelizează 4 linguri de zahăr și se stinge cu apă apoi se mai pun 2 linguri de zahăr la fiert.
Glazura se face așa: Într-un vas se pun pe foc apa, zahărul, cacao, untul lași să se topească și amesteci până se încorporează bine. Când blatul s-a răcit, se însiropează și apoi se pune glazura. Poftă bună!!!