Ingrediente:
3 cartofi medii
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 conservă fasole roșie (500g)
3 căței de usturoi
1 cub concentrat vită
1 linguriță șofran de india sau curry (opțio-nal)
5 linguri ulei de măsline
25 g unt, piper și sare.
Mod de preparare:
Punem într-o oală sau cratiță mai adâncă la prăjit usturoiul puțin sfărâmat în untul amestecat cu 3 linguri ulei de măsline. Când usturoiul e aurit adăugăm celelalte legume (în afară de fasole) tăiate în cuburi potrivite la călit, 3-4 min. După care adăugăm cubul de vită, jumătate conservă de fasole și apă fierbinte cât să acopere legumele și lăsăm să fiarbă la foc domol 15-20 min. Mixăm bine legumele cu mixerul și adăugăm apă fierbinte în funcție de cât de cremoasă vrem să iasă supa.
Punem restul de fasole, șofranul de india sau curry, piper măcinat și dacă e nevoie sare și mai lăsăm la foc redus 10 min. Tragem de pe foc adăugăm restul de ulei de măsline, amestecăm, punem capacul și lăsăm 5 min. să se odihnească. Această supă se poate servi cu crutoane. Poftă bună!