Finanţare europeană pentru proiectele fermierilor vrânceni

0
314


Camera Agricolă Vrancea are în finanțare 253 de proiecte pentru măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență” depuse în perioada aprilie – mai 2010. În raportul de selecție al acestor proiecte apărut pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Camera Agricolă este prezentă cu un număr de 272 proiecte depuse din care 253 de proiecte finanțate, 15 nefinanțate din cauza punctajului obținut și 4 neeligibile la selectare.
„Cele 253 de proiecte reprezentând 93,5%, sunt proiecte care ne onorează dar ne și obligă pe viitor. În acest moment sunt în lucru 70 de  proiecte pentru  sesiunea a treia de depunere a cererilor de proiecte pe măsura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență,  sesiune ce se va deschide în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2010”, a afirmat directorul Camerei, Gabriel Necula.
De asemenea, specialiștii Camerei au rea-lizat 28 de proiecte cu o valoare de 556.0000 euro în cea de a treia sesiune de cereri de proiecte pe Măsura – 112 – ,,Instalarea tine-rilor fermieri”. Proiectele au primit eligibilitate, conformul, au fost selectate și așteaptă finanțarea în următoarea perioadă.
La nivelul județului Vrancea sunt peste 700 de dosare care au primit finanțare prin măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență”.
Numărul mare de dosare declarate eligibile situează județul Vrancea pe unul dintre locurile fruntașe la nivel național. Sprijinul financiar se ridică la câte 1.500 euro anual, timp de trei ani. Dacă fermierii au respectat condițiile, acest ajutor se acordă și pentru următorii doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here