Ingrediente:
Aluat:
250 g de făină
1 gălbenuș de ou
3 sau 4 linguri de apă
125 g de unt topit la foc mic
Cremă:
7 banane cât mai coapte
4 linguri de zahăr, cu vârf
3 linguri de rom (nu esență!)
un pachețel de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul în prealabil (210 °C de preferat). Amestecați toate ingredientele pentru aluat, întindeți aluatul cu mâna într-o formă de tarte astfel încât să o acoperiți integral (preferabil un pic și marginile formei) și dați la copt pentru 15-20 min. În acest timp tăiați 5 banane în rondele, după care le amestecați într-o crăticioară cam 20 min, împreună cu zahărul și romul. În timp ce amestecați rondelele cu zahărul și romul, zdrobiți-le pe cât posibil cu o furculița. Scoateți aluatul, turnați deasupra cremă obținută din bananele zdrobite, apoi tăiați cele 2 banane rămase în rondele subțiri și decorați tartă după gustul personal) ! Presărați cu încă un pliculeț de zahăr vanilat și băgați iarăși tarta în cuptor pentru alte 15-20 min.