Fondurile europene, salvarea agricultorilor

0
620


Specialiștii Camerei Agricole Vrancea au realizat 10 proiecte pentru tinerii fermieri care vor să obțină fondurile europene acordate prin măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”. Termenul pentru depunerea dosarelor expiră la 30 septembrie. De la 15 octombrie începe a doua sesiune pentru depunerea proiectelor la măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistență”.
Directorul Camerei Agricole Vrancea, Gabriel Necula, a declarat că dosarele pentru măsura 112 vor fi depuse la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. „Avem în lucru 10 proiecte pentru măsura 112 și ne pregătim acum de măsura 141, Sprijinirea fermelor de semi-subzistență. Avem cele mai mici tarife și specialiști care cunosc pro-blemele din agricultură”, a afirmat directorul Gabriel Necula.
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect din cadrul măsurii 112 este de 25.000 euro.
Specialiștii Camerei se pregătesc pentru a doua sesiune din 2010 de depunere a proiectelor pentru măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistență”. Această măsură se adresează țăranilor care doresc să-și dezvolte fermele pentru a deveni exploatații viabile.
Å¢ăranii pot primi un sprijin public nerambursabil de 1.500 euro/an/ferma de semi-subzistență. Cele mai ieftine proiecte pentru obținerea acestor fonduri europene sunt realizate de specialiștii Camerei Agricole Vrancea.
Tariful perceput fermierilor pentru realizarea proiectelor este de doar 100 lei, aprobat prin hotărâre a Consiliului Județean, din care sunt acoperite cheltuielile legate de consumabile. Este vorba despre hârtiile pentru documente, toner, dosare, CD-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here