Pază în şcoli

0
492


Unitățile de învățământ vrâncene au montate sisteme de supraveghere, altele beneficiază de pază. Majoritatea a încheiat protocoale cu Poliția, Jandarmeria și Poliția Comunitară. 
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP), la începutul anului școlar 2010-2011, din cele 602 unități școlare din întreg județul, 67 beneficiază de sistem electronic de supraveghere, 43 au paznici, iar pentru restul există pază obștească. În plus, cele mai multe au încheiat protocoale cu Poliția, Jandarmeria, Poliția Comunitară și ISU pentru a asigura siguranța elevilor, organele de ordine patrulând în preajma unităților de învățământ în special în intervalele orare de începere și de încheiere a cursurilor. În cele mai multe unități de învățământ, accesul elevilor și al personalului școlii este unic.
În colaborare cu Poliția Rutieră și cea locală, au fost înființate treceri de pietoni în dreptul unităților școlare și au fost montate indicatoare pentru limitarea vitezei. „Tot pe linia prevenirii, s-a stabilit că și în acest an vor fi continuate în unitățile școlare din județ întâlnirile și dezbaterile pe teme privind siguranța elevilor cu reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, dar și cu medici pentru siguranța alimentelor”, se arată într-un comunicat al ATOP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here