Liberalii sesizează CCR

0
163


Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat ieri că liberalii vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la legea pensiilor, precizând că demersul lor este unul distinct față de cel similar al social-democraților. „Cel mai probabil mâine cred că va fi gata sesizarea CCR cu privire la legea adoptată ieri în Camera Depuaților. Mâine o să facem o prezentare mai pe larg. (…) E un demers complet separat de cel al PSD”, a precizat Tăriceanu.
Întrebat care sunt motivele pentru care PNL contestă legea privind sistemul unitar de pensii, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că este vorba de o serie de chestiuni legate de vârsta de pensionare.
El s-a pronunțat împotriva unui sistem de pensii „egalitarist”, apreciind că rolul sistemului privat de pensii ar trebui să crească.
„Să se înțeleagă bine că peste tot în lume există două sisteme de pensii care funcționează în paralel. Un sistem de pensii să îi zicem social, și unul privat, paralel, care ar trebui și în România să ia amploare în așa fel încât presiunea pe buget să fie cât mai mică și unde oamenii să poată să cotizeze în funcție de posibilitățile pe care le au astfel încât și pensia, la atingerea vârstei de pensionare, să fie în raport cu ceea ce a cotizat. Să nu mergem pe un sistem egalitarist care nu ține seama de contribuțiile diferențiate pe care unii le-au avut la sistemul de pensii, care duce la egalizare în jos și care mi se pare profund incorectă”, a mai spus liderul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here