Dovlecei muraţi

0
264


Ingrediente:
1kg dovlecei
un morcov
o ceapă mică
2-3 căței de usturoi
sare grunjoasă
boabe de piper
boabe de muștar
foi de dafin
frunze de țelină
100 g oțet
 
Mod de preparare:
După ce se spală, dovleceilor li se taie cele două capete, se înțeapă ușor cu o furculiță pe lateral și se introduc în borcan, iar printre ei se adaugă morcovul tăiat subțire, ceapa tăiată în patru, usturoiul curățat, piperul și foile de dafin, iar deasupra se pun frunzele de țelină. Se dau în clocot 2 litri de apă în care s-au adăugat două linguri de sare (pentru murături) și paharul de oțet. Se toarnă apa peste dovlecei, cu grijă să nu se dea cu apă pe dinafara borcanului (crapă). După 3-4 zile se scoate câte o bucată, se decojește și se servește tăiat în feliuțe subțiri.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here