Pompierii, la ceas aniversar

0
654


Pompierii vrânceni și-au serbat, ieri, ziua. Pe lângă manifestările dedicate zilei de 13 septembrie, a fost inaugurat și pavilionul A al sediului ISU Vrancea. Pompierii au organizat mai multe exerciții demonstrative.

Pompierii vrânceni și-au sărbătorit, ieri, ziua, când s-au împlinit 162 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Atunci, pompierii au avut o mare implicare în luptele de apărare a poporului român duse împotriva cotropitorilor străini la Revoluția din 1848. Ca în fiecare an, și ieri, pompierii vrânceni au organizat o serie de manifestări. Pe lângă șefii instituțiilor vrâncene, la activitățile de ieri a participat și Stela Petrescu, director în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
După intonarea imnului de stat și după ceremonialul religios, au fost prezentate mesajele de felicitare, iar trei dintre angajații ISU Vrancea au fost avansați în gradul de plutonier major. Radu Florin Mocanu, Gheorghe Florinel Unguraș și Ion Gheorghe Voinea au fost avansați la gradul de plutonier major înainte de împlinirea stagiului minim, deoarece s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.
Åžeful ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop nu a uitat nici de cei doi pompieri care fac cinste unității atunci când vine vorba de sport și le-a înmânat diplome. Sergentul major Nicolae Enache s-a întors de la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, din Coreea de Sud, cu o medalie de aur și două de bronz, iar sergentul major Iulian Pitulac s-a întors cu o medalie de argint. 
Totodată, oficialitățile prezente au primit diplome și au ținut discursuri cu privire la semnificația zilei de 13 septembrie. În mesajul său, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a asigurat pe pompieri de tot sprijinul său și al instituției pe care o conduce. „Astăzi, de ziua dumneavoastră, vă urez un călduros «La mulți ani», multe împliniri, bucurii și multă sănătate. Doresc să vă asigur de sprijinul meu și al instituției pe care o conduc”, a fost mesajul transmis de Marian Oprișan.

Pavilionul A, inaugurat

Tot ieri, a fost inaugurat și pavilionul A din cadrul ISU Vrancea. Lucrările la această clădire au fost finalizate în urmă cu mai bine de două luni, iar în acest moment în noua clădire își desfășoară activitatea Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Vrancea. Consolidarea și modernizarea obiectivului s-au realizat prin „Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităților naturale și pregătirea pentru situații de urgență – Componenta B: Reducerea riscului seismic”. Valoarea totală a investiției a fost de 714.923 lei, din care 345.308 lei din sursele Inspectoratului pentru Situații de Urgență. „Clădirea pe care ați văzut-o în curte era în stare destul de proastă și nu corespundea normelor de exploatare și funcționalitate, iar din punct de vedere al siguranței era în gradul I de risc seismic”, a declarat Stela Petrescu, director în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Exerciții demonstrative 

Nici de ziua lor, pompierii nu s-au odihnit. Ei au organizat mai multe exerciții demonstrative, care i-au încântat mai ales pe cei mici. Pentru salvarea victimelor rămase sub dărâmături, pompierii au fost ajutați de câinele Wolf, care i-a anunțat că sub dărâmături sunt oameni care au nevoie de ajutor. Victimele au fost salvate de echipajele SMURD care le-au acordat primul ajutor așa cum știu ele mai bine, dar și de echipajul „Sanitarii Pricepuți” al Colegiului „Al. I. Cuza” și voluntarii Crucii Roșii Vrancea, care prin participarea la activitățile de ieri, au  marcat Ziua Mondială a Primului Ajutor.
Tot ieri, pompierii vrânceni au prezentat și activitățile desfășurate în primele opt luni ale acestui an. Inspectorul șef al ISU Vrancea, locotenent colonel Flaviu Chiscop, a spus că față de aceeași perioadă a anului trecut a scăzut numărul incendiilor, dar și cel al victimelor acestora, ceea ce este foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here