Ingrediente:
1 piept de pui (500-600 g)
1 vânată tânără (300-400 g)
1-2 ardei peperoni roșii
1 lămâie
1 legătură mărar și pătrunjel
50 ml ulei
2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi
condimente pentru friptură
sare, piper, chili, paprika, cimbru
Mod de preparare:
Se dezosează pieptul de pui, se curată de piele și se taie fâșii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru friptură. Se lasă cam 10 -15 minute. Între timp curățați vânata, tăiați-o cubulețe și stropiți-o cu zeamă de lămâie (că să nu se înnegrească) apoi condimentați-o cu câteva feliuțe de pepe-roni. Într-o tigaie antiaderență încingeți uleiul și prăjiți la foc mic pieptul de pui cam 15 minute, pe toate părțile, apoi adăugați vinețele și mai lăsați pe foc încă 10-15 minute. Dregeți gustul de sare, piper și asezonați cu verdeață și feliuțe de peperoni și de usturoi. Puneți pe farfurii carnea, adăugați vinețele și puțin sos din tigaie și garnisiți cu mărar și pătrunjel.
Poftă bună!